Försäljning

Måndag – Fredag

08:00 – 17:00

Verkstad

Måndag - Fredag

07:00 - 16:00

Verkstad telefontid

Måndag - Torsdag

06:30 - 16:30

Fredag

06:30 - 16:00

Bokad tid service/reparation

Måndag - Torsdag

16:00 - 18:00

Lördag

07:00 - 14:00

Reservdelar

Måndag – Torsdag

07:00 – 16:30

Fredag

07:00 - 16:00

Scania Assistance

Måndag - Fredag

16:00 - 07:00

Lördag - Söndag

Jour

Uncategorized

Hyttlösa AXL i täten på vägen mot tunga självkörande fordon

Dela på Facebook, Twitter eller epost

Scania AXL är den senaste medlemmen i Scanias självkörande familj – en helt autonom konceptlastbil utan hytt.

Konceptlastbil för effektivare transporter

Det var tidigare i höstas som Scania AXL introducerades för första gången. Scania själva beskriver i ett pressmeddelande introduktionstillfället som ytterligare en milstolpe i utvecklingen mot tunga självkörande fordon. Det är just nu många branscher som arbetar för att effektivisera sina transporter med målet att dessa ska vara mer hållbara, vilket ökar intresset för självkörande fordon. Därför har en grupp Scaniaexperter inom olika utvecklingsområden kraftsamlat och utvecklat AXL, som trots att den saknar förarhytt, har företags modulsystem som bas.

 

Scanias VD Henrik Henriksson menar att självkörande fordon kommer att vara ett naturligt inslag i framtida transportsystem och att Scania fortsätter att bygga och testa koncept för att visa vad som går att göra med teknik som redan finns.

Gruvor och inhägnade byggområden är miljöer som är särskilt lämpliga för tester med självkörande fordon eftersom platserna är välkontrollerade. Med sin robusta och kraftfulla konstruktion svarar Scania AXL mot de tuffa miljöerna som sådana områden innebär, och trots att fordonet saknar hytt så känns AXL ätt igen som en Scania.

 

Läs mer här